LanaLuna wasbare wattenschijfjes


Waardering: 5 uit 5.

Henriette – 6 augustus 2020

Hoi, ik gebruik ze nu ruim een maand en ben zeer tevreden. Alles wat eerder geschreven is, is echt waar. Super! Ben er blij mee

  • LanaLuna – 6 augustus 2020Dank je wel Henriette voor je fijne review!

Waardering: 5 uit 5.

Henriette – 30 juni 2020

Nou, jullie raden het al, ook ik ben overstag gegaan n.a.v. een krantenbericht in het AD, een maand geleden ongeveer.Jullie beoordelingen hielpen ook mee moet ik zeggen. Ik ben ook een groot verbruiker van de wattenschijfjes, dus dit is wel veel beter voor het milieu! Ik zit nog in de fase van het ‘voor wassen’ en toen kwam bij mij de vraag op: Wat doen jullie met de gebruikte en dus natte schijfjes als je ze niet direct in de was gooit. Moet ik die dan uitgespreid laten drogen? Kan natuurlijk niet gelijk in een waszakje, als je niet gelijk gaat wassen!?Dus wie een tip heeft, dan hoor ik dat graag. Ik heb er wel gelijk 50 besteld, dan zit ik er gelijk goed in, dacht ik zo. Ik heb ze dus nog niet gebruikt, dat komt nog….. Overigens goed verpakt ontvangen in de juiste kleuren (groen, roze en naturel) èn zonder plastic! Goed bezig LanaLuna!!!!!


Waardering: 5 uit 5.

Joke – 9 juni 2020

Alle complimenten kloppen. En plasticvrij ontvangen!

Waardering 5 uit 5

Johanneke – 5 februari 2020

Ik raad de wattenschijfjes zeker aan! De grote is precies goed om 2 ogen mee schoon te maken. Ik heb diverse kleuren (afgestemd op mijn was die ik op 60 graden was) Ik gebruik voornamelijk zwarte waterproof mascara. De schijfjes reinigen goed (uiteraard met de juiste remover) en voelen erg zacht aan. Om ze schoon en fris te houden gebruik ik ossengalzeep zeep. Soms poets ik ze meteen even schoon en soms spaar ik ze op, ook dan worden ze weer schoon. Daarna gaan ze in een wasnet mee de wasmachine in en was ik ze op 60 graden.

Kortom ik ben heel blij en doe zo toch weer wat goeds voor het milieu.


Waardering: 5 uit 5.

– 6 oktober 2019

Ik gebruik de wattenschijfjes nu ongeveer een half jaar en ik ben ontzettend tevreden! Zoals al eerder gezegd zijn (en blijven) de wattenschijfjes erg zacht, heel fijn. Ik was ze altijd apart en altijd met Neutral wasmiddel, omdat ik een gevoelige huid heb. Inmiddels zijn de witte wattenschijfjes wat minder mooi geworden, maar dat komt vooral ook door mijn zwarte mascara. Ik heb ook de roze en blauwe variant en die zijn nog steeds zoals toen ik ze gekocht heb. Ik heb nu 10 van deze wattenschijfjes, maar ik ga zeker nog meer aanschaffen. Echt een aanrader!


Waardering: 5 uit 5.

Elena – 1 september 2019

Hai! Kan je deze ook met kleding wassen? Ik heb ze tot nu toe apart gewassen omdat ik bang ben dat de make-up (vooral mascara) in andere kleren zouden gaan. Alvast bedankt voor jullie antwoord!

  • LanaLuna – 2 september 2019Beste Elena, Je kan de wasbare wattenschijfjes meewassen met gelijke kleuren wasgoed. Als je veel make-up verwijderd met de wasbare wattenschijfjes kan je alvast wat make-up eruit wassen bij de wastafel met wat handzeep. Zo worden ze ook beter schooon in de wasmachine. Ik adviseer de wasbare wattenschijfjes mee te wassen met bijv. handdoeken op 60 graden.

Waardering: 5 uit 5.

Margriet – 1 augustus 2019

Ik gebruik deze wattenschijfjes nu dik een jaar en ben zó tevreden dat ik ze steeds iedereen aanraad. Ze zijn zacht, lekker groot en in de was worden ze mooi schoon.
Ik gebruik ze in combinatie met kokosolie voor waterproef makeup en ook dat gaat hartstikke goed. Ben er heel blij mee.


Waardering: 5 uit 5.

DV – 9 juni 2019

Wat een verademing!

Ik wilde al lange tijd graag wasbare wattenschijfjes proberen, maar was bang dat ze niet zo zacht zouden zijn als katoenen wegwerp. En al helemaal niet als ik er meteen 10 tegelijk moet kopen en niet eerst eentje kan proberen (want als het niet bevalt, dan is zo’n grote aankoop des te meer ten nadele van de natuur, nietwaar?!)
Na de recensies hier te hebben gelezen durfde ik het wel aan, aangezien deze per stuk verkocht worden. En ik ben er super blij mee!! Ze zijn inderdaad zachter dan de wegwerp wattenschijfjes!

Ik draag alleen waterproof mascara, geen andere make-up. Dit haal ik er altijd af met olie en een gewoon wattenschijfje, gevolgd door een wasbeurt van mijn ogen aangezien er natuurlijk olie achterblijft.

Ik heb de meegeleverde instructies opgevolgd: eerst het watje vochtig maken. Daarna het standaard druppeltje olie erop gedaan en mijn ogen schoongepoetst zoals ik gewend ben. Wat een super fris gevoel geeft dat! Ik had zelfs niet meer het idee dat het wassen van mijn ogen nodig was. Het ging ook gewoon een stuk sneller had ik het idee. Misschien omdat ik met de wegwerp-watjes heel zuinig deed (liefst 1 watje voor allebei de ogen zelfs), en met de wasbare dus meer mijn gang durf te gaan.

Mijn enige kanttekening bij wasbare items, is dat je ook goed je wasmachine moet onderhouden en schoonmaken (randen/filters en af en toe een draai op 60+ graden). Je stopt zo’n watje tenslotte zo ongeveer in je ogen.

Ik ga er nog een paar meer kopen, want ik wil niet meer hoeven misgrijpen hier naar! 🙂


Waardering: 5 uit 5.

Ida – 9 mei 2019

Lekker zacht en groter dan verwacht!


Waardering: 5 uit 5.

Chantal – 2 mei 2019

Ik zie allerlei vragen met daaraan een goede beoordeling, maar weinig info over hoe de wattenschijfjes nou bevallen, dus ik voel me zo vrij om dat op me te nemen O:)

Enfin, afgelopen week heb ik ze besteld, 51 om precies te zijn (een vriendin van me wilde er ook graag 1 proberen, hihi). 41 wit en 10 legergroen.

Uiterlijk:
Ze zijn rond :p
Oke, ff serieus… ze zijn relatief groot wat ik erg fijn vind. Ze zien er prima uit en zijn netjes afgewerkt. De legergroen vind ikzelf meer richting grijs, maar dat vind ik wel fijn, aangezien ik die ga gebruiken voor enkele keer verwijderen van mijn zwarte mascara, dus hoe donkerder, hoe beter.

Gevoel:
Ze zijn zoooooo zacht!! De legergroene/grijze zijn ietsje anders qua stof dan de witte, ze zijn net ietsje minder zacht, een beetje zoals wegwerp wattenschijfjes met een ribbeltje erin (dus nog steeds mega zacht!). Voor mij ideaal voor het wegpoetsen van mijn mascara, heeft het net wat meer grip.

Gebruik:
Eerlijk, ik heb ze nog niet gebruikt.. ze zijn letterlijk net 30 minuten geleden bezorgd, maar hoe moeilijk kan het zijn? 😉

Ik wil ze graag van te voren even hebben gewassen, dus dat deel komt later wat uitgebreider.

Levering:
Dinsdag besteld, woensdag verstuurd, donderdag ontvangen. Perfect dus!

De pads zaten netjes gestapeld in doos die netjes was afgeplakt. In de doos nog een gebruiksaanwijzing en leuke goodies, die ik ook nog daadwerkelijk kan gebruiken ♡ een mini chocolade blok van vivani én een theezakje van pukka ♡♡♡

Overig:
Ik heb best lang gewacht tot er een grotere hoeveelheid te bestellen was, omdat ikzelf echt een groot verbruiker ben (olie voor het wegpoetsen van mn make-up (soms), appelciderazijn om de overige huid te reinigen, rozenwater om te verzorgen.. dus dat zijn al vaak 2 a 3 wattenschijfjes per dag.. 14 a 21 per week.. 730 a 1095 wattenschijfjes per jaar!!) Dus ik ben nu suuuper blij dat ik ze eindelijk heb kunnen bestellen, dat alles zo snel ook was geregeld, want kijk eens aan hoeveel ik de afvalberg nu bespaar? En zelfs mn eigen portemonnee (normaal 10 tot 15 euro per jaar, nu 1x 51 euro en daar kan ik jaaaren mee doen!). Tel uit je winst 😉

Goed.. het is een mega lange review geworden, maar dit moest ik gewoon even delen en hopelijk haalt het anderen ook over om over te stappen

♡samen naar een betere wereld♡


Waardering: 5 uit 5.

Desiree – 3 maart 2019

Fijne wattenschijfjes, groot formaat en lekker zacht. Reinigen beter en zachter dan gewone wegwerp wattenschijfjes. Even met de rest van de was mee wassen en klaar. Leuke vrolijke kleurtjes, en ook duurzamer. Had er maar 5 besteld om te proberen en heb er nu weer bijbesteld, nadat ze tijdelijk niet verkrijgbaar waren. Kan me voorstellen dat het moeilijk is om de voorraad op peil te houden aangezien veel mensen ze volgens mij fijn vinden.


Waardering: 5 uit 5.

Iris – 15 november 2018

Echt ontzettend fijn! Heb deze een tijd geleden besteld en wil echt nooit meer terug naar wegwerp wattenschijfjes. Deze voelen veel fijner op de huid en het bespaard ook nog eens heel veel onnodig afval. Helemaal top!


Waardering: 5 uit 5.

Mariëlle – 15 november 2018

Een maandje geleden een probeersetje aangeschaft en het bevalt heel erg goed! Vooral de katoenen fleece is heerlijk zacht voor de huid en ze laten geen pluisjes achter zoals de wegwerpschijfjes. Badstof en katoen zijn een beetje te ruw voor mijn huid, maar werken ook prima. Ik gebruik kokosolie als reiniger en na het wassen blijven er nauwelijks vlekken over. Geweldig!


Waardering: 5 uit 5.

Marijke – 10 oktober 2018

Fantastisch! Lekker zacht en mooi afgewerkt. Ik heb de blauwgrijze besteld en met een beetje douchegel en lauw water was je het wattenschijfje al goed schoon. Dat is erg fijn!
Zo kun je hem de volgende dag gewoon nog een keer gebruiken.


Waardering: 5 uit 5.

Linda – 9 september 2018

Helemaal geweldig!


Waardering: 5 uit 5.

me – 28 augustus 2018

Vandaag ontvangen en geprobeerd. Fijne zachte schijfjes en snelle bezorging.


Waardering: 5 uit 5.

Cindy – 7 augustus 2018

Uit het proefsetje wattenschijfjes vind ik deze, samen met de flanellen versie, de fijnste. Ze zijn lekker groot en vooral lekker zacht. Mijn gezicht voelt na gebruik schoner en frisser dan met wegwerp-schijfjes of een washandje.


Waardering: 5 uit 5.

M. – 8 juli 2018

Ik gebruik deze wattenschijfjes nu enkele maanden en ze blijven mooi en zacht. De vlekken gaan er goed uit in de was.


Waardering: 5 uit 5.

Ezra – 2 mei 2018

Hele fijne en vooral zachte wattenschijfjes!
Gelijk de volgende dag al in huis na het bestellen en zelfs nog een lekker theezakje er bij 🙂


Waardering: 5 uit 5.

SJ – 5 januari 2018

Super fijne wasbare wattenschijfjes! Erg zacht dus ook fijn om oogmake-up mee te verwijderen.


Waardering: 5 uit 5.

Rita – 18 december 2017

Gebruik ze nu al enkele maanden en het is helemaal goed. En heel fijn om een klein steentje bij te dragen aan het milieu!


Waardering: 5 uit 5.

Berber – 11 oktober 2017

super! idd fijner dan de wegwerp watjes en de badstof optie


Waardering: 5 uit 5.

Romee – 2 mei 2016

Geweldig! Ik ben om.


Waardering: 5 uit 5.

Ellen – 22 april 2016

Heb deze wattenschijfjes in het wit en blauw besteld en nu ruim een maand in gebruik. Ze zijn werkelijk fantastisch, vooral de blauwe zijn super zacht voor mijn huid. Veel beter dan een gewoon wattenschijfje en ik merk ook dat mijn huid veel rustiger is sinds ik deze gebruik.


Waardering: 5 uit 5.

vuijk – 23 november 2015

Heerlijke wattenschijfjes en veel beter voor het milieu. Ze voelen beter op de huid dan de wegwerp.


Waardering: 5 uit 5.

Esther – 17 augustus 2015

Prachtige wattenschijfjes die heerlijk aanvoelen! Bovendien waren ze prachtig verpakt en heb ik ze een dag nadat ik ze besteld had al ontvangen. Super!